Τις «πιο μεγάλες κυρώσεις» εις βάρος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Τραμπ

3 λεπτά ανάγνωση
23 Φεβρουαρίου 2018

Την επιβολή των «μεγαλύτερων κυρώσεων στην ιστορία» εναντίον της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι οι νέες κυρώσεις θα πλήξουν 56 εμπορικά πλοία, ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες από περίπου εννέα χώρες.

«Σήμερα θα ανακοινώσω ότι θα επιβάλουμε τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έγιναν ποτέ εις βάρος του Βορειοκορεατικού καθεστώτος», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε αποσπάσματα ομιλίας του που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα και που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Λιγό αργότερα, οι κυρώσεις έγιναν γνωστές από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του, ότι οι ΗΠΑ επιβάλουν ένα νέο σετ κυρώσεων κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, το οποιό θα πλήξει ένα φυσικό πρόσωπο, 27 εταιρείες και 28 εμπορικά πλοία.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να κατηγορήσουν τους στόχους των νέων κυρώσεων πως παρέχουν βοήθεια στη Βόρεια Κορέα, να παρακάμπτει τις οικονομικές κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της