Το δολάριο αντιμέτωπο με τον εφιάλτη των μακροοικονομικών στοιχείων

5 λεπτά ανάγνωση
17 Απριλίου 2015

Η αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε εκ νέου πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα της επιδείνωσης των αμερικανικών μακροοικονομικών στοιχείων, που κάνουν αβέβαιη την εξέλιξη του ΑΕΠ για τα δυο πρώτα τρίμηνα του 2015. Όλα δείχνουν ότι οι αρνητικές εκπλήξεις θα συνεχιστούν και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο για το αμερικανικό νόμισμα.

  • Πηγές από την ΕΚΤ διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι το QE θα μπορούσε να περιοριστεί και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον ενίσχυσή του και με ομόλογα άλλων κατηγοριών.
  • Τα ανώτατα στελέχη της Fed εξακολουθούν να εκφράζουν διφορούμενες απόψεις σχετικά με μια αύξηση επιτοκίων.
  • Μεγάλη μάχη για τις βρετανικές εκλογές. Τελευταία δημοσκόπηση φέρνει Συντηρητικούς  και Εργατικούς στο 34%.
  • Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι επιθυμεί τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για να ανασάνει η Ελλάδα.
  • Οι αγορές βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο με πολλές αβεβαιότητες και με τη μεταβλητότητα να προσεγγίζει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPM5) – Άνοιγμα: 2.101 Υψηλό: 2.104 Χαμηλό: 2.089 Κλείσιμο: 2.089

Ο αμερικανικός δείκτης συνεχίζει να κινείται ανοδικά αλλά δοκιμάζει μια πολύ κρίσιμη αντίσταση την ώρα που η μεταβλητότητα σημειώνει πτώση και προσεγγίζει ιδιαίτερα ευαίσθητα επίπεδα. Τα περιθώρεια ανόδου είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και όλες οι τεχνικές ενδείξεις τείνουν στο συμπέρασμα μιας επερχόμενης πτώσης για τον αμερικανικό δείκτη. Το χθεσινό κλείσιμο κάθε άλλο παρά θετικό είναι και η 2.090 μονάδες αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας πριν από μια νέα βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.090                   2.100
2.082                   2.110
2.070                   2.117
2.055                   2.130

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις