Το «ελληνικό ζήτημα» επί τάπητος στις Βρυξέλλες

4 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουνίου 2015

Το «ελληνικό ζήτημα» αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες, δύο εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, σε σύσκεψη των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισεμπλουμ, Μάριο Ντράγκι, Μάρτιν Σουλτς και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επισήμως οι ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι καλούνται να συζητήσουν για την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, αλλά μετά το ναυάγιο τη Κυριακής, το θέμα της Ελλάδας θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί στο μικροσκόπιο. Σημειώνεται ότι το απόγευμα πραγματοποιείται και τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο διεμήνυσε πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Δεν είναι η θέση της Γαλλίας να επιβάλει στην Ελλάδα περαιτέρω μειώσεις σε χαμηλότερες συντάξεις, αλλά μάλλον να ρωτήσει τι προτείνουν εναλλακτικές» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να δουλέψουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να καταλήξουν σε ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.