Το Reuters αποθεώνει την Ελλάδα: «Είχε την γρηγορότερη αντίδραση από τις άλλες χώρες»

6 λεπτά ανάγνωση
23 Μαρτίου 2020

Με τηλεγράφημα του από την Αθήνα, το πρακτορείο Reuters επισημαίνει «την γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το Reuters τονίζει ότι «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία το Σάββατο ανακοίνωσε άλλους 800 θανάτους από τον ιό, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως “είναι ίσως το τελευταίο βήμα και πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον“».

Στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 624, με 15 από αυτούς να έχουν καταλήξει, ενώ ο αριθμός των χθεσινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (94) ήταν ο μεγαλύτερος μέσα σε μία ημέρα. Από Δευτέρα θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνον όσοι μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους, όσοι πηγαίνουν να αγοράσουν τρόφιμα και όσοι επικαλούνται ιατρικό λόγο. Ειδικά για τους εργαζόμενους προβλέπεται η συμπλήρωση ενός εντύπου που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις διευθύνσεις διαμονής και εργασίας καθώς και το ωράριο απασχόλησης, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Σημειώνεται δε ότι στο δημοσίευμα, που αναπαράγεται και από μέσα όπως οι New York Times, αξιολογείται θετικά η γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, με το σταδιακό κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου όλων των χώρων δημόσιων συναθροίσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters «Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, ωστόσο η συμπεριφορά λίγων «επιπόλαιων» που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και κατέφυγαν στα νησιά ή στα εξοχικά τους ανάγκασε την Κυβέρνηση να προβεί σε αυτό το μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό