Tόπος προσκυνήματος η έπαυλη του Prince

5 λεπτά ανάγνωση
31 Οκτωβρίου 2016

Η έπαυλη του Prince θα γίνει τόπος προσκυνήματος για το πλήθος των θαυμαστών του. Με ομόφωνη ψήφο, στις αρχές της εβδομάδας, το δημοτικό συμβούλιο του Chanhassen, έξω από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η υπερπολυτελής έπαυλη, ενέκρινε τον επαναχαρακτηρισμό του Paisley Park ως μόνιμο Μουσείο.

Στην  έκτασης 65.000 τ.μ. έπαυλη, στο Chanhassen στα προάστια της Μινεάπολης,  ήταν η κατοικία και το στούντιο ηχογραφήσεων του πολυβραβευμένου μουσικού.

Οι ξεναγήσεις επισκεπτών ξεκίνησαν από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και τα εισιτήρια έως τον Δεκέμβριο του 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί.

«Οι θαυμαστές θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι πώς ο Prince, δημιουργούσε, έκανε την παραγωγή και ερμήνευε εντός αυτού του ιδιωτικού καταφυγίου και σημαντικού συγκροτήματος παραγωγής» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Paisley Park.

Η έπαυλη, μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, είχε  ανοίξει για το κοινό για περιορισμένες ξεναγήσεις, για τρεις ημέρες, στο πλαίσιο προσωρινής συμφωνίας με τη δημοτική αρχή.

Κατά τη διάρκεια των ολιγάριθμων περιηγήσεων, οι επισκέπτες του Paisley Park οδηγήθηκαν μέσω ενός λόμπι σε ένα αίθριο γεμάτο με αναμνηστικά του Prince και τοιχογραφίες. Στο κέντρο της αίθουσας υπήρχαν μία τεφροδόχος – μωβ και σε σχήμα κρύπτης – όπου τοποθετήθηκαν οι στάχτες του καλλιτέχνη. 

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν, επίσης, στο ιδιωτικό γραφείο του – το οποίο έχει ακόμη τις οικογενειακές φωτογραφίες και ανοιχτούς χαρτοφύλακες ανέγγιχτους από τότε που πέθανε – καθώς και στα στούντιο ηχογράφησης και μοντάζ και σε μία πελώρια σκηνή συναυλιών στην έπαυλη, όπου ο Prince γύριζε μουσικά βίντεο, έδινε πριβέ συναυλίες και διοργάνωνε πάρτι.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λούβρο ξανά στο στόχαστρο: Η νέα ληστεία – αστραπή και η σκοτεινή ιστορία των κλοπών στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου

Η νέα κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου συγκλόνισε το Παρίσι και ολόκληρο

Μουσείο YSL: Εκεί όπου η μόδα συναντά τον πολιτισμό του Μαρακές

Στην «καρδιά» της πολύχρωμης και πολύβουης πόλης του Μαρακές, όπου η παράδοση

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: 4ήμερο δωρεάν δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει, για μία ακόμη