Τουρκία: Αυξάνει τη φορολογία στις καταθέσεις συναλλάγματος

2 λεπτά ανάγνωση
21 Μαρτίου 2019

Η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση ενίσχυσης της εγχώριας κατανάλωσης και της λίρας παρατείνοντας την μειωμένη φορολογία σε αυτοκίνητα και άλλα αγαθά και αυξάνοντας τον φόρο καταθέσεων σε συνάλλαγμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Άγκυρα επέβαλε μειωμένη φορολογία σε διάφορα αγαθά πέρυσι ως μέτρο ανάσχεσης του πληθωρισμού. Είχε σημειώσει υψηλό 15 ετών τον Οκτώβριο για να υποχωρήσει στη συνέχεια ελαφρά στο 20%.

H μειωμένη φορολογία σε αυτοκίνητα, εμπορικά οχήματα και οικιακές συσκευές επεκτάθηκε έως τις 30 Ιουνίου ενώ σε έπιπλα, στέγαση και τίτλους ιδιοκτησίας θα παραμείνει σε ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευση στην εφημερίδα του κράτους την Πέμπτη.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την 31η Μαρτίου.

Αντίθετα, ο φόρος σε καταθέσεις ξένου συναλλάγματος με διάρκεια μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους αυξήθηκε στο 20% από 16%. Για καταθέσεις άνω του έτους αυξήθηκε στο 18% από 13%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

ΕΕ: Σχέδιο επιτάχυνσης μεταρρυθμίσεων για μια πιο ισχυρή και ανταγωνιστική Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περνά σε νέα φάση οικονομικής στρατηγικής.