Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το πάρκο Γκεζί

4 λεπτά ανάγνωση
13 Ιουνίου 2013

Τελευταία προειδοποίηση, προς τους διαδηλωτές, απηύθυνε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συνεχίζει να ζητά την αποχώρησή τους από την πλατεία Ταξίμ, λέγοντας χαρακτηριστικά «η υπομονή μας τελείωσε». «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, γιατί το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά στο λαό», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η κυβέρνηση Ερντογάν, μετά και τη συντάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει σε δημοψήφισμα τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκεζί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), Χουσεΐν Τσελίκ, ο Ερντογάν εξετάζει την πιθανότητα να διαξαχθεί τελικώς δημοψήφισμα, για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ, το οποίο θα διεξαχθεί όμως μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ο Τσελίκ τόνισε ότι η προγραμματισμένη κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με την αιτιολογία ότι είναι επιρρεπές σε σεισμούς και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή, ο Τσελίκ ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν άμεσα από την πλατεία Ταξίμ. «Εκείνοι που έχουν κακές προθέσεις ή επιδιώκουν να προκαλέσουν και παραμένουν στο πάρκο, θα βρεθούν απέναντι στην αστυνομία», δήλωσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

Οι φωτογραφίες, λυπάμαι, αλλά εξευτελίζουν και απαξιώνουν οτιδήποτε δίκαιο υπάρχει σε αυτόν τον αγώνα!

Πιστεύω ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ασκούν ένα ιερό επάγγελμα! Από

«Κι όμως, χωρίς διάλογο, δεν υπάρχει λύση»

Στην Ελλάδα, όπου η πολιτική κουλτούρα συχνά κινείται ανάμεσα στην υπερηφάνεια και