Τουρκία, Brexit και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Τουσκ

3 λεπτά ανάγνωση
9 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου. Πρώτον, το Brexit και οι συνέπειες μιας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεύτερον, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και τρίτον, η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία με έμφαση σε δύο ζητήματα: Την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016.

Από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

«Κι όμως, χωρίς διάλογο, δεν υπάρχει λύση»

Στην Ελλάδα, όπου η πολιτική κουλτούρα συχνά κινείται ανάμεσα στην υπερηφάνεια και

Επανεκκίνηση ελπίδας ή γεωπολιτική ψευδαίσθηση; Η νέα εποχή Ερχιουρμάν στα κατεχόμενα

Η σαρωτική νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν στις εκλογές της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας