Τράπεζα Κύπρου: Στο 37,5% το κούρεμα των καταθέσεων

3 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε το κούρεμα του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων (άνω των 100.000 ευρώ) της Τράπεζας Κύπρου, ΚΥΠΡ βάσει του Διατάγματος περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε τη μετατροπή του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο.

Από τη μετατροπή επηρεάζονται μόνο όσοι διατηρούσαν στις 26 Μαρτίου 2013 στην Τράπεζα Κύπρου, συνολικές καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβανομένων δεδουλευμένων τόκων.

Από τις καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων, έχουν αφαιρεθεί τυχόν δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις. Το υπόλοιπο χαρακτηρίζεται «υπερβάλλον» ποσό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη, ότι το 22,5% παραμένει προσωρινά δεσμευμένο και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, τάξης Α. Χαρακτηρίζεται ως ποσό συμπληρωματικής συνεισφοράς καταθέσεων.

Το υπόλοιπο 30% του υπερβάλλοντος ποσού, δεσμεύεται προσωρινά και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε κατάθεση, κατόπιν γραπτής ειδοποίησης από την Αρχή Εξυγίανσης.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατερλό για ξένους επενδυτές οι κυπριακές τράπεζες

Σε Βατερλό ξένων ταμείων και επενδυτών έχει μετατραπεί ο εγχώριος τραπεζικός τομέας

EKT: Επικροτεί νομοσχέδιο τιτλοποίησης δανείων

Θετικά είναι τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη δημιουργία

Τρ. Κύπρου: Ζημιές €552 εκ. το 2017, μεγάλοι στόχοι το 2018

Ζημιές €552 εκ. ανακοίνωσε για το 2017 η Τράπεζα Κύπρου έναντι κερδών