Τραπεζική άνοδος στο ΧΑ στον απόηχο των δηλώσεων Μητσοτάκη

3 λεπτά ανάγνωση
2 Δεκεμβρίου 2024

Ισχυρές ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 1.420 μονάδων.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές των τραπεζικών μετοχών, στον απόηχο της διάψευσης της φημολογίας για έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.424,33 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.426,40 μονάδες (+2,36%)

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 125,77 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 36.293.561 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,83%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,78%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+5,60%), της Alpha Bank (+4,94%), της Πειραιώς (+4,76%), της Εθνικής (+4,17%) και της Μυτιληναίος (+3,73%). Αντιθέτως, μικρή πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,32%), της Lamda (-0,28%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,10%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 12.023.051 και 11.743.527 μετοχές, αντιστοίχως

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 22,36 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 18,18 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, 33 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Doppler +9,26% και Frigoglass +6,73%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βογιατζόγλου -4,55% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -4,05%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Στ. Κασσελάκης: «Το ”Μητσοτάκης ή χάος” είναι εκβιασμός και όχι δίλημμα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβερνητικής ρητορικής, υποστηρίζοντας ότι το

Στον πλημμυρισμένο Έβρο ο Κ. Μητσοτάκης – Μήνυμα ασφάλειας και εσωκομματικές ισορροπίες

Με φόντο την υπερχείλιση στον Έβρο, ο Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει για το