Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα υποδεχθούν έως 45.000 πρόσφυγες το 2018

4 λεπτά ανάγνωση
30 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα υποδεχθούν περισσότερους από 45.000 πρόσφυγες το οικονομικό έτος 2018, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, το οποίο δημοσίευσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Το όριο αυτό για τις αφίξεις προσφύγων – το χαμηλότερο μετά το 1980– πρότεινε στην έκθεση που υπέβαλε στο Κογκρέσο την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση.

Υπερασπιστές των προσφύγων τονίζουν ότι αυτό το ανώτατο όριο αγνοεί τις ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουν ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο και εξωθούν ανθρώπους να δραπετεύουν από τις χώρες τους σε μεγάλους αριθμούς και αποτελεί ένα πλήγμα για τη διεθνή εικόνα των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει ότι η μείωση του ορίου υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία ώστε οι αμερικανοί αξιωματούχοι να μπορούν να αξιολογήσουν έναν αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων ασύλου ανθρώπων που βρίσκονται εντός των ΗΠΑ και βρίσκονται σε αναμονή, καθώς και να μπορούν να προβούν σε πιο ενδελεχείς ελέγχους.

Στην έκθεση που υπέβαλε στο Κογκρέσο, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, η κυβέρνηση τονίζει ότι μπορεί να αξιολογεί τους πρόσφυγες με βάση την «πιθανότητα επιτυχούς αφομοίωσης και συνεισφοράς τους στις ΗΠΑ».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Εκεχειρία δυο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν δηλώνει προσωρινό άνοιγμα του Ορμούζ, ζητώντας παύση βομβαρδισμών από ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά 18% στο WTI μετά την εκεχειρία Ιράν – ΗΠΑ

Ισχυρή διόρθωση καταγράφει η αγορά πετρελαίου.