Τραμπ: Ουάσινγκτον και Λονδίνο διαπραγματεύονται μια εμπορική συμφωνία

3 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουλίου 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε μέσω του Twitter, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας «πολύ σημαντικής και υποσχόμενης».

«Εργαζόμαστε για μια σημαντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Μπορεί να είναι πολύ σημαντική και υποσχόμενη. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπερβολικά προστατευτική έναντι των ΗΠΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!» έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την Δευτέρα εκφώνησε μια ομιλία για τις εμπορικές σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του Brexit. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το εξωτερικό εμπόριο, τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν «πολύ, πολύ γρήγορα» σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Θεωρητικά, το Λονδίνο δεν μπορεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες όσο παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.

Όσον αφορά τον όγκο των βρετανικών εξαγωγών, σήμερα το 16% προορίζεται για τις ΗΠΑ και το 44% για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Σενάρια για «ανάφλεξη» πάνω από τα $100 μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Η νέα γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.