Τραμπ: Ουάσινγκτον και Λονδίνο διαπραγματεύονται μια εμπορική συμφωνία

3 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουλίου 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε μέσω του Twitter, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας «πολύ σημαντικής και υποσχόμενης».

«Εργαζόμαστε για μια σημαντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Μπορεί να είναι πολύ σημαντική και υποσχόμενη. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπερβολικά προστατευτική έναντι των ΗΠΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!» έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την Δευτέρα εκφώνησε μια ομιλία για τις εμπορικές σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του Brexit. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το εξωτερικό εμπόριο, τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν «πολύ, πολύ γρήγορα» σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Θεωρητικά, το Λονδίνο δεν μπορεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες όσο παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.

Όσον αφορά τον όγκο των βρετανικών εξαγωγών, σήμερα το 16% προορίζεται για τις ΗΠΑ και το 44% για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Εκεχειρία δυο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν δηλώνει προσωρινό άνοιγμα του Ορμούζ, ζητώντας παύση βομβαρδισμών από ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά 18% στο WTI μετά την εκεχειρία Ιράν – ΗΠΑ

Ισχυρή διόρθωση καταγράφει η αγορά πετρελαίου.