Τσακαλώτος: «Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό»

2 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουνίου 2017

Την εκτίμηση ότι η Eλλάδα μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές και χωρίς την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

«Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό» είπε ο κ. Τσακαλώτος εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Οπως είπε, «είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει “καλή ανάπτυξη” τόσο το 2017, όσο και το 2018».

Πάντως, χθες οι εκπρόσωποι των θεσμών, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Economist έστειλαν μήνυμα για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εφαρμογή του προγράμματος ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στις αγορές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά