Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε

4 λεπτά ανάγνωση
28 Μαρτίου 2017

Λάθος εκτιμήσεις έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσον αφορά το πόσο γρήγορα η οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη, με συνέπεια να επιβαρύνει τα μεσαία στρώματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση «έχει ζορίσει» φορολογικά τη μεσαία τάξη, διότι έδωσε προτεραιότητα στους φτωχούς.

Τόνισε πάντως ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα του 2016, που έχει και υφεσιακές επιπτώσεις, δεν οφείλεται μόνο στις επιλογές της Αθήνας, αλλά και στην πληθώρα μέτρων που ζητούν οι θεσμοί.

Προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης τραπεζικών καταθέσεων με παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε».

Η αισιοδοξία Τσακαλώτου ήλθε λίγη ώρα αφότου κορυφαίος υπουργός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έως το Eurogroup της επόμενης Παρασκευής.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.