Τσακαλώτος: Σοβαρότατες επιπτώσεις από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης

2 λεπτά ανάγνωση
11 Μαΐου 2017

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μήνυμα κατά του Grexit και συμπλήρωσε πως αν μια χώρα φύγει από την Ευρωζώνη θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

«Η νομισματική ένωση λέει ότι ποτέ των ποτών δεν θα γίνει υποτίμηση, καθώς από τη στιγμή που γίνεται, μετατρέπεται σε ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται πολύ ευάλωτη στην κρίση, άρα «για αυτό παλεύουμε να μη φτάσουμε εκεί».

 

 Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ήταν πολέμιος της Ε.Ε. και τόνισε ότι ανήκει σε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

«Αν διαλυθεί η Ε.Ε. αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι, δεν θα είναι τα κατώτερα και μεσαία στρώματα, θα είναι οι δυνάμεις του εθνικισμού, του ακραίου δεξιού λαϊκισμού και θα γυρίσουμε στην περίοδο του ‘30», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωζώνη: Σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης εν μέσω ενεργειακής αβεβαιότητας

Ανησυχία προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία υπολογίστηκε από την