Τσίπρας: Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο

6 λεπτά ανάγνωση
11 Απριλίου 2017

Υπό δημόσιο έλεγχο θα μείνουν το νερό και η ενέργεια διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε στο δημαρχείο της Πάτρας με τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην παράδοση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αχαΐα και για την Πάτρα, διότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή ξεκόλλησε, προχώρησε πολύ γρήγορα και ολοκληρώνεται», προσθέτοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό και περήφανοι που το καταφέραμε».Σχετικά με τον σιδηρόδρομο είπε ότι «σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη διασύνδεση με γρήγορο τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι που περνάει από το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, όπως το τραμ και η απόδοση χωρών στη δημοτική αρχή για να προσφερθούν στους πολίτες». Επιπλέον, τόνισε ότι «έχουμε σχέδια σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την υδροδότηση πολλών περιοχών».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των χρεών της παλιάς ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μία τροπολογία στη Βουλή, για να λυθεί το πρόβλημα».

Στη συνάντηση στο δημαρχείο της Πάτρας μετείχαν οι δήμαρχοι Πατρών Κώστας Πελετίδης, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι οποίοι έθεσαν στον πρωθυπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους. Ακόμη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδιο μέτρων για την ενέργεια επεξεργάζεται η Ε.Ε. – Στόχος η συγκράτηση των τιμών

Σε αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση του νέου ενεργειακού σοκ βρίσκεται
Εμποριο και εξαγωγες Ελλαδας

BoE: «Παγώνει» τα επιτόκια στο 3,75% – Ο πόλεμος φέρνει νέο πληθωριστικό σοκ

Η BoE διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,