ΤτΕ: Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA

2 λεπτά ανάγνωση
13 Οκτωβρίου 2016

Στα 75,3 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Σεπτέμβριο, από τα 78,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ (από 48,9 δισ. ευρώ). Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μειώθηκε στα 27,7 δισ. ευρώ από 29,6 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και από τον ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου κατά 3,2 δισ. ευρώ, στα 75,3 δισ. ευρώ από 78,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις εισροές καταθέσεων που παρατηρήθηκαν τον μήνα αυτό, όσο και στη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της