Πρωτογενές έλλειμμα €2,642 δισ. για την κεντρική διοίκηση το 4μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2020

Τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στις δαπάνες και τα έσοδα της κεντρικής διοίκησης αποτυπώνουν τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζει έλλειμμα 2,642 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 232 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 6,014 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,138 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 13,062 δισ. ευρώ, από 14,626 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 18,139 δισ. ευρώ, από 16,565 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη 1,9% το 2026 «βλέπει» η ΤτΕ

Προς τα κάτω αναθεωρεί τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Υψηλός πλέον ο κίνδυνος ενός στασιμοπληθωριστικού σοκ

Για τον κίνδυνο νέου στασιμοπληθωριστικού σοκ εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ντόμινο αυξήσεων σε μισθούς και επιδόματα – Κλειδώνει ο νέος κατώτατος

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κλειδώνει για την 1η Απριλίου 2026, ανοίγοντας