Πρωτογενές έλλειμμα €2,642 δισ. για την κεντρική διοίκηση το 4μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2020

Τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στις δαπάνες και τα έσοδα της κεντρικής διοίκησης αποτυπώνουν τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζει έλλειμμα 2,642 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 232 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 6,014 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,138 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 13,062 δισ. ευρώ, από 14,626 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 18,139 δισ. ευρώ, από 16,565 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤτΕ: Κατά €941 εκατ. αυξημένες οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Νοέμβριο

Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και κυρίως των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,3

Γιατί το 2026 θα κρίνει το μέλλον της κατοικίας στην Ελλάδα

Η αυγή του 2026 βρίσκει την αγορά ακινήτων στο επίκεντρο της οικονομικής
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2,1% την επόμενη διετία και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην ελληνική οικονομία

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο υποβλήθηκε η