ΤτΕ: Στα €13,9 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 11μηνο

1 λεπτό ανάγνωση
18 Δεκεμβρίου 2025
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Στα 13,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025, από 7,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 6,449 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 5,721 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 66,273 δισ. ευρώ, από 61,368 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 56,291 δισ. ευρώ, από 54,124 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η TELEKOM γίνεται ο πρώτος πολυεθνικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα

Κλιματική ουδετερότητα πέτυχε ο Όμιλος TELEKOM  σε όλες τις δραστηριότητές του παγκοσμίως,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Κατάληψη θέσης στάθμευσης με εμπόδια: Διοικητικό πρόστιμο 350€ προβλέπει ο Νέος ΚΟΚ

Η αυθαίρετη «δέσμευση» θέσης στάθμευσης με καρέκλες, κώνους, καφάσια ή άλλα αντικείμενα