Τζ. Πάουελ: «Το ΑΕΠ θα υποχωρήσει πιθανότατα με πρωτοφανή ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο»

3 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2020

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να δείξουν μια «άνευ προηγουμένου» συρρίκνωση, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Ο Τζ. Πάουελ υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερη στήριξη από τη Fed για να επιτύχει μια ισχυρή ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η άμεση δημοσιονομική τόνωση της οικονομίας από πλευράς της κυβέρνησης μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά και να αποτρέψει τον κίνδυνο “μακροπρόθεσμων οικονομικών βλαβών” από την τρέχουσα κρίση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η στιγμή να ασχοληθεί κανείς με ανησυχίες σχετικά με το ύψος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.

“Βραχυπρόθεσμα θα δούμε σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην οικονομική δραστηριότητα”, ξεκαθάρισε ακόμη, ενώ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει δανειακές διευκολύνσεις σε “αφερέγγυες επιχειρήσεις”.

Όσον αφορά τον μηχανισμό παροχής πιστώσεων σε επιχειρήσεις, αυτός θα είναι έτοιμος σύντομα, πρόσθεσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Ισχυρό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας στο α΄3μηνο

Η ελληνική οικονομία παρουσίασε θετικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2026, με

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του

Επιτόκια: Πόσο πιθανή είναι νέα αύξηση – Τί δείχνουν οι αγορές για ΕΚΤ και Fed

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται ξανά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.