UniCredit: Καθαρά κέρδη €2,63 δισ. το γ΄3μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
22 Οκτωβρίου 2025

Η UniCredit ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη και έσοδα υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, προσφέροντας ώθηση στον διευθύνοντα σύμβουλο Αντρέα Ορσέλ, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά του να εξαγοράσει τη Banco BPM SpA.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4,8% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 2,63 δισ. ευρώ. Η UniCredit επιβεβαίωσε την εκτίμησή της για ετήσια καθαρά κέρδη περίπου 10,5 δισ. ευρώ και σχεδιάζει να επιστρέψει τουλάχιστον 9,5 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ενδιάμεσο μέρισμα 2,2 δισ. ευρώ, που θα καταβληθεί στις 26 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1,8 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μ. Ανατολή

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο «Greek Energy: The New Era» στο ξενοδοχείο

Α. Πορτοσάλτε: «Αν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βγάλουν γραπτώς ότι δεν συνεργάζονται με τη ΝΔ θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη»

Ο Α. Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι μια επίσημη και γραπτή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ