Βαρουφάκης: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα»

3 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2015

Ενώ συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες το Eurogroup, η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας, ΑRD μετέδιδε ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση χρέους, σημειώνει το Reuters.

Σε αυτό μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο ήξεραν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν όμως, λες και η Ελλάδα δεν ήταν χρεοκοπημένη, λες και απλώς δεν είχε αρκετή ρευστότητα».

«Σε αυτή τη θέση, το να δίνεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος του κόσμου το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σαν να ήσουν τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.

Το πρακτορείο Reuters διευκρινίζει πως δεν είναι σαφές πότε έγιναν τα γυρίσματα για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ και συμπληρώνει: «Αν και η έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της Ελλάδας είναι τυπική για τον κ. Βαρουφάκη, έναν μαρξιστή οικονομολόγο, τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία όπου ψηφοφόροι και πολιτικοί γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο δανεισμό της Ελλάδας».


 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.