Βασιλιάς Φίλιππος για Καταλονία: Μη αποδεκτή απόπειρα απόσχισης

3 λεπτά ανάγνωση
21 Οκτωβρίου 2017

Η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με μία μη αποδεκτή απόπειρα απόσχισης, δήλωσε ο βασιλιάς της χώρας Φίλιππος, αναφερόμενος στο ζήτημα της Καταλονίας.

«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε όσα χτίσαμε μαζί», σημείωσε σε ομιλία του στο Οβιέδο, τονίζοντας την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ισπανία αφού κατάφερε να ξεπεράσει «τα λάθη του παρελθόντος», παραπέμποντας εμμέσως στη δικτατορία του Φράνκο.

Χαρακτήρισε, δε, την Καταλονία «ουσιαστικό τμήμα της Ισπανίας του 21ου αιώνα».

Σχεδόν 1.200 επιχειρήσεις αλλάζουν την εταιρική τους έδρα 

Στο μεταξύ, σε περίπου 1.200 ανέρχονται οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταφέρουν την εταιρική τους έδρα εκτός Καταλονίας, τρεις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της καταλανικής κρίσης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών εβδομάδων, μονάχα 52 εταιρείες εγκαταστάθηκαν στην Καταλονία.

Η περιοχή απαριθμεί συνολικά περίπου 500.000 επιχειρήσεις και αντιπροσωπεύει το 19% του ισπανικού ΑΕΠ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του