Βενιζέλος: Θα υπάρξει 4ο μνημόνιο, το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει και χρηματοδότηση

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2017

«Τέταρτο μνημόνιο θα υπάρξει ούτως ή άλλως, καθώς η χώρα θα αναλάβει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Το ερώτημα πλέον είναι αν θα υπάρξει και τέταρτο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Αυτό τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο 2ο οικονομικό forum των Δελφών, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης για να αναλάβει δεσμεύσεις για τη χώρα μετά το τέλος του 3ου μνημονίου.
Ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εκλογές προκειμένου «να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό να κλείσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Τόνισε όμως το σημαντικό δεν είναι αυτό αλλά το ποιες δεσμεύσεις θα αναλάβει η Ελλάδα για την περίοδο μετα το 2019.

«Διαπραγματευόμαστε επί της ουσίας το περιεχόμενο του 4ου μνημονίου χωρίς ακόμη και έχουμε οριστικοποιήσει το μνημόνιο 3 plus, δηλαδή το αν θα υπάρξει συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο 3ο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.