WSJ: Πρόταση ΔΝΤ για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή ελληνικών ομολόγων ως το 2040

3 λεπτά ανάγνωση
17 Μαΐου 2016

Σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, το Tαμείο πρότεινε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και τη χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040.

Παράλληλα, προέκρινε τη σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής, για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια, στα τρέχοντα επίπεδα του 1,5%, μ όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων

Οι προτάσεις του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα μ αυτές, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω του 15% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι, με προεξέχοντες τους Γερμανούς, εμφανίζονται απρόθυμοι στην παραχώρηση τόσο μεγάλης κλίμακας διευκολύνσεων, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολες τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό