ΧΑ: Στο -17,32% η μετοχή της ΔΕΗ

4 λεπτά ανάγνωση
20 Ιουνίου 2019

Πτωτικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 840 μονάδων, υπό το βάρος των έντονων ρευστοποιήσεων στη μετοχή της ΔΕΗ (-17,32%), μετά τις πληροφορίες για την πορεία των μεγεθών της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 836,78 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,86%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 833,19 μονάδες (-1,28%) και υψηλότερη στις 848,09 μονάδες (+0,48%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,362 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 48.647.838 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,67%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (+3,45%), της Jumbo (+1,97%) και Coca Cola HBC (+1,71%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-17,32%), της Εθνικής (-5,18%), της ΑΔΜΗΕ (-4,39%) και της Πειραιώς (-3,26%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,64%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,37%) και των Τραπεζών (-2,10%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η MIG διακινώντας 14.349.518 και 6.702.950 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 11,875 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 11,275 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, 61 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και Πανεπιστήμιο Georgetown συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημίου (Ν.Π.Π.Ε.) στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΔΕΗ και το Πανεπιστήμιο Georgetown προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία για

Κατρακυλούν οι τιμές ρεύματος – Έως 34% φθηνότερα τα νέα πράσινα τιμολόγια

Οι νέοι τιμοκατάλογοι ρεύματος αποτυπώνουν πτώση 26% στη χονδρική τον Φεβρουάριο, φέρνοντας

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

Διαθέσιμο για παραγγελίες είναι πλέον το ΔΕΗ myBusinessDynamic, το νέο προϊόν ρεύματος