Χαν: Η Τουρκία θα τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό και χωρίς τη βίζα

2 λεπτά ανάγνωση
29 Αυγούστου 2016

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης αναμένει ότι η Τουρκία θα τηρήσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών ακόμα και αν δεν χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες, όπως δήλωσε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Το θέμα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, σημείωσε ο κ. Χαν. Η Τουρκία έχει όφελος από τη συμφωνία όπως και η Ευρωπαϊκή Ενωση. H Τουρκία ασφαλώς δεν θα ήθελε να παραιτηθεί του σοβαρού ποσού των 2,7 δισ. ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων, τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επανειλημμένα απειλήσει να καταγγείλει τη συμφωνία του Μαρτίου με την ΕΕ, στην περίπτωση κατά την οποία η Ευρώπη δεν άρει τον Οκτώβριο την υποχρέωση βίζας σε Τούρκους πολίτες οι οποίοι, ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι στο Αιγαίο αλλάζει

Η συζήτηση για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέρχεται δυναμικά

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση

Μ. Καρυστιανού: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως θερμή υποδοχή»

Η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει μια τάση πολιτικής υπεραπλούστευσης σε ένα