Χαρτοφυλάκιο με 650 ακίνητα πουλάει η Eurobank

3 λεπτά ανάγνωση
23 Μαΐου 2018

Το πρώτο εν Ελλάδι χαρτοφυλάκιο με ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της, βγάζει προς πώληση η EFG Eurobank, ανοίγοντας άλλη μια υποκατηγορία για τη δευτερογενή αγορά διαχείρισης δανείων και ανακτημένων από τράπεζες εξασφαλίσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν δοθεί σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο (project Pixel) περιλαμβάνει 650 ακίνητα, τα οποία είναι ανακτημένες από την τράπεζα εξασφαλίσεις δανείων.

Η εκτιμώμενη αξία τους ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κατοικίες (σ.σ το 50% του χαρτοφυλακίου), εμπορικά και οικόπεδα, που είναι διεσπαρμένα σε όλη τη χώρα, καθώς μόλις το 30% των 650 κατοικιών βρίσκεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η PriceWaterhouseCoopers (PwC), η οποία έχει καλέσει ενδιαφερόμενους επενδυτές να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs). Με βάση τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξουν κυρίως εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Η αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό στήριξε τα τουριστικά έσοδα

Η αύξηση αφίξεων, υψηλότερη δαπάνη ανά ταξιδιώτη και μεγαλύτερη σεζόν στήριξαν τις

Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies βλέπουν ράλι έως 36% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στέλνουν οι Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies για τις

Eurobank: Ενισχυμένο payout και κεφαλαιακή ευελιξία: Στα €2,6 δισ. οι διανομές την τριετία 2026–2028

Η Eurobank μπαίνει στην περίοδο 2026–2028 με ισχυρά κεφάλαια, αυξημένα κέρδη και