Χουλιαράκης: Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2016

Το ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση γιατί θα πρέπει να εξηγήσει τις εκτιμήσεις του και όλα τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να απομονώσει και να αποδομήσει τις κρίσεις του ΔΝΤ, τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία στα οποία είχε βασιστεί η συμφωνία ώστε να συμφωνηθούν τα οικονομικά μεγέθη (πλεόνασμα, ανάπτυξη κ.λπ.) είναι «σαφώς βελτιωμένα» και επομένως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, είπε πως είναι «πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο το ΔΝΤ ζητά πολύ περισσότερα μέτρα συγκριτικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι κατά την υπογραφή του μνημονίου, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τότε».

Επανέλαβε ότι «η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις διακυβεύει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα