Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 1,10%

5 λεπτά ανάγνωση
20 Ιανουαρίου 2023

Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψαν μετά τη χθεσινή ισχυρή διορθωτική υποχώρηση, με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 980 μονάδων, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών αγορών. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπερπέδωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, των ΕΛΠΕ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 979,06 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,17%. Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,10%, ενώ από την αρχή του 2023 σημειώνει κέρδη 5,30%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,119 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 28.218.164 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 0,51%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενισχύθηκε η μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+12,47%), της Μυτιληναίος (+3,64%), των ΕΛΠΕ (+3,00%), της Aegran Airlines (+2,96%), της Jumbo (+2,66%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,64%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,68%), της ΔΕΗ (-1,43%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,60%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+3,18%) και των Κατασκευών (+3,11%) , ενώ απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,36%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,05%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Attica Bank διακινώντας 5.948.054 και 3.972.377 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Μυτιληναίος με 12,32 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 8,85 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 76 μετοχές, 36 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Bank +25,24% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου +20,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -18,92% και Μύλοι Σαραντόπουλος -10,00%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.