Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 850 μονάδες με ενισχυμένο τζίρο

4 λεπτά ανάγνωση
18 Οκτωβρίου 2022

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει και τα επίπεδα των 850 μονάδων, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι τίτλοι της ΔΕΗ και της Motor Oil.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 851,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 851,87 μονάδες (+1,10%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 66,91 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 22.644.060 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,86%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,52%), της ΔΕΗ (+3,46%), της Eurobank (+3,01%), της Alpha Bank (+2,49%), της Motor Oil (+2,29%) και της Σαράντης (+2,22%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,14%), της Ελλάκτωρ (-0,61%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,41%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+4,43%), των Τραπεζών (+2,62%) και του Πετρελαίου (+2,10%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,13%) και της Υγείας (-0,64%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Πειραιώς και η Alpha Bank διακινώντας 5.262.093 και 4.996.650 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Μυτιληναίος με 8,377 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 6,768 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 37 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fourlis +6,20% και ΒΙΣ +5,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -4,23% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -3,92%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.