Χρηματιστήριο: Rotation με πρωταγωνιστές Πειραιώς – ΔΕΗ

3 λεπτά ανάγνωση
15 Ιανουαρίου 2025

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει και πάλι τα επίπεδα των 1.500 μονάδων.

Αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 1.503,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,67%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 127,86 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 28.710.521 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Elvalhalcor (+3,75%), της Πειραιώς (+2,14%), της ΔΕΗ (+2,03%) και της Alpha Bank (+1,73%).Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-1,10%) και της Optima (-0,78%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας με 9.199.645 και 4.506.192 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 21,47 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 15,58 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 44 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις (+9,32%) και Προοδευτική (+7,69%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Frigoglass (-3,81%) και Λανακάμ (-3,64%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μ. Ανατολή

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο «Greek Energy: The New Era» στο ξενοδοχείο

Α. Πορτοσάλτε: «Αν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βγάλουν γραπτώς ότι δεν συνεργάζονται με τη ΝΔ θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη»

Ο Α. Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι μια επίσημη και γραπτή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ