Χρηματιστήριο: Εκτίναξη τζίρου στα €378 εκατ. λόγω rebalancing

4 λεπτά ανάγνωση
30 Αυγούστου 2024

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει τον Αύγουστο με σημαντικές απώλειες. Στα 377 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε η αξία των συναλλαγών, λόγω της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, μετά την αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.431,19 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,30%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,10%, ενώ έκλεισε τον Αύγουστο με πτώση 3,18%. Από τος αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 10,68%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 377,45 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 50.731.465 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,43%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Autohellas (+3,24%), της Ελλάκτωρ (+2,99%), της Πειραιώς (+2,17%), του ΟΛΠ (+2,06%) και των ΕΛΠΕ (+2,00%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-2,55%), του ΟΠΑΠ (-2,01%) και του ΟΤΕ (-1,41%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 13.143.028 και 9.243.652 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Motor Oil με 185 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 37,06 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 39 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Foodlink +3,77% και Fourlis +3,46%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Flexopack -3,18% και CPI -2,87%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ

GS: “Ασπίδα” οι ελληνικές καταθέσεις απέναντι στην ΑΙ – Περιορισμένος ο κίνδυνος για κέρδη και ROTE

Η αυξημένη χρήση ΑΙ στις τράπεζες προκαλεί ερωτήματα για κόστος καταθέσεων και

Χρηματιστήριο: Επενδυτική βαθμίδα και MSCI φέρνουν νέο κύμα κεφαλαίων

Μια νέα, ποιοτικότερη και σαφώς πιο μακροπρόθεσμη γενιά επενδυτών διαμορφώνεται για τα