Χρηματιστήριο: Μηνιαία κέρδη 2,89%

3 λεπτά ανάγνωση
28 Απριλίου 2023

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, τελευταία της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.090 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.085,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,99%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε πτώση 2,36%, έκλεισε τον Απρίλιο με άνοδο 2,89%, ενώ από τις αρχές του 2023 σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 16,70 %.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,42 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 18.118.872 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59%.

Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, 63 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+1,08%) και της Ακίνητης Περιουσίας. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-9,06%) και των Τραπεζών (-2,37%).


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

BofA: Ισχυρό δ’ 3μηνο για Alpha, Eurobank και Πειραιώς – Έρχονται αναβαθμίσεις

Καμπή στο δ’ 3μηνο, με την BofA να βλέπει ισχυρά NII, αναβαθμίσεις

JP Morgan: Overweight σε Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς – Ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου και νέοι στόχοι έως το 2027

Η JP Morgan προχωρά σε επικαιροποίηση των εκτιμήσεών της για τις τέσσερις