Χρηματιστήριο: Σε υψηλό 27 συνεδριάσεων ο τραπεζικός δείκτης – Πάνω από τις 1.540 μονάδες ο ΓΔ.

4 λεπτά ανάγνωση
18 Ιουλίου 2024

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να ανακάμπτει μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, υπερβαίνοντας τα επίπεδα των 1.450 μονάδων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα η μετοχή της Εθνικής, ενώ αυξημένος ήταν ο τζίρος, πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 1.457,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,75%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,87 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.342.252 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,69%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+3,17%), της Eurobank (+1,89%), της ΔΕΗ (+1,42%), της Jumbo (+1,12%), της Πειραιώς (-1,08%) και της Alpha Bank (+1,00%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-1,59%), της Ελλάκτωρ (-0,77%), των ΕΛΠΕ (-0,74%) και του ΔΑΑ (-0,70%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 4.398.746 και 3.719.953 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 19,44 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 13,47 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 43 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παϊρης +5,77% και Minerva +5,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντερης (κ) -6,37% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -5,23%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και rebalancing οδήγησαν σε αρνητικό φινάλε τον Φεβρουάριο

Με πιέσεις στις τράπεζες και αυξημένο τζίρο λόγωMSCI, ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ