Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 2,58% – Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

4 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουλίου 2024

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσεγγίζει και πάλι τα επίπεδα των 1.440 μονάδων. Όμως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος, ενδεικτικό της περιορισμένης διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, ενόψει και του β’ γύρου των γαλλικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 1.440,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,33%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.442,11 μονάδες (+0,44%). Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 2,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 11,40%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,51 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 12.845.113 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (+5,45%), της Viohalco (+2,48%), των ΕΛΠΕ (+1,95%) και της ΕΥΔΑΠ (+1,81%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,43%), της ΔΕΗ (-1,14%) και της Lamda Development (-1,27%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 2.884.386 και 2.674.672 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 5,68 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 5,04 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 39 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Minerva +21,30% και Doppler +6,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -7,69% και Ξυλεμπορία (π) -7,02%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.