Υπ. Εργασίας: 1.239.069 συνταξιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά

5 λεπτά ανάγνωση
3 Αυγούστου 2018

Σημερινά δημοσιεύματα αναπαράγουν ψευδείς ισχυρισμούς ανακοίνωσης πως δεν έχει γίνει η επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ –που επεστράφησαν από την Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017– σε χήρες, χήρους και ανήλικα τέκνα δικαιούχους της σύνταξης του θανόντα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνει το υπουργείο, διευκρινίζονται τα εξής:

• Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα) έχουν λάβει την επιστροφή των αναδρομικών που τους αντιστοιχεί.

• Τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα πριν από την επέλευση του θανάτου του συνταξιούχου, εμπίπτουν στο κληρονομικό δίκαιο και αποδίδονται στους δικαιούχους διάδοχους και στους νόμιμους κληρονόμους κατόπιν υποβολής αίτησης.

• Την υποχρέωση υποβολής αίτησης για την είσπραξη των αναδρομικών, εφόσον υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα, προέβλεψαν οι σχετικές εγκύκλιοι και επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Δελτίο Τύπου από τις 30/11/2017.

• Για όσες περιπτώσεις είσπραξης αναδρομικών με κληρονομικό δικαίωμα δεν υποβληθούν αιτήσεις έως 31/10/2018 τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν αυτόματα στα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα).

Η σημερινή Κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφάλισε τα χρήματα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ήδη 1.239.069 δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά της σχετικής εισφοράς.

Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων δεν μπορεί να ακυρώσει το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών που η Κυβέρνηση έκανε πράξη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα