Υπέρ της εσπευσμένης εισαγωγής ευρωομολόγων η Commerzbank

2 λεπτά ανάγνωση
3 Σεπτεμβρίου 2014

Υπέρ της εσπευσμένης εισαγωγής ευρωομολόγων τάσσεται πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ, του οποίου η τράπεζα διασώθηκε με τη βοήθεια του γερμανικού κράτους και ανήκει από τότε κατά 17% στο δημόσιο.

«Με το ευρωομόλογο θα καταφέρουμε να καθιερώσουμε μακροπρόθεσμα το ευρώ ως ένα νόμισμα με παγκόσμια σημασία. Ούτως ή άλλως με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας και τις ενέργειες της ΕΚΤ η κοινή ανάληψη ευθυνών για τα εθνικά χρέη είναι ήδη πραγματικότητα», γράφει ο Μπλέσινγκ σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δεύτερης γερμανικής τράπεζας, ένα ευρωομόλογο θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές. Εκτιμά δε ότι παράλληλα θα αυξάνονταν και πάλι τα επιτόκια των μη εγγυημένων εθνικών ομολόγων «και έτσι οι χώρες της κρίσης θα αποκτούσαν κίνητρα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10ετές ομόλογο: Η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2024

Πρεμιέρα στις αγορές αναμένεται να κάνει η Ελλάδα αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου,

Commerzbank-Citigroup: Εν αναμονή Fitch – Γιατί η αξιολόγηση είναι κρίσιμη για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους διεθνείς δείκτες

Η προγραμματισμένη αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου, είναι κρίσιμη καθώς είναι

Commerzbank: Στα €421 εκατ. τα καθαρά κέρδη του δ΄3μηνου

Η Commerzbank ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο του 2021