ΥΠΕΘΟ: Παρέμβαση για τις υπέρογκες αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας

3 λεπτά ανάγνωση
9 Ιανουαρίου 2025

Την παρέμβαση της κυβέρνησης στο ζήτημα των τιμών στα ασφάλιστρα υγείας προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Action24, ο κ. Τσάπαλος, δήλωσε, “Προφανώς το ζήτημα μας απασχολεί πάρα πολύ, συλλογικά ως κυβέρνηση. Προφανώς υπάρχουν πολύ υψηλές αυξήσεις στις τιμές στα ασφάλιστρα που πληρώνουμε τους τελευταίους μήνες και προφανώς θα πρέπει και θα το κάνουμε, θα επεξεργαστούμε και επεξεργαζόμαστε ήδη ένα σχέδιο προκειμένου να το παρουσιάσουμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να ρυθμίσουμε και να παρέμβουμε με έναν τρόπο δίκαιο στο κομμάτι αυτό”.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε πως “η στιγμή είναι τώρα, γιατί τώρα θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις του 2025”, με τον κ. Τσάπαλο να απαντά πως “δεν θα αργήσει ο χρόνος” και σε άλλο σημείο να αναφέρει: “η κυβέρνηση έχει ως αποστολή να εντοπίζει στρεβλώσεις, υπερβολές και να έρχεται και να παρεμβαίνει. Το κάναμε με τις τράπεζες. Εξετάζουμε ένα σχέδιο…είναι θέμα χρόνου… Όπως το κάναμε με τις τράπεζες, έτσι θα το κάνουμε και σε αυτόν τον κλάδο και σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο προκύπτουν τέτοιες υπερβολές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Διαφάνεια και κανονιστική συμμόρφωση στην τιμολογιακή πολιτική

Η Eurobank τονίζει ότι η τιμολογιακή πολιτική της τηρεί κανονισμούς, εξασφαλίζει διαφάνεια

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Σφυροκόπημα στις τράπεζες, «ξέσπασε» η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διεθνές risk-off κλίμα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε σήμερα

ΔΕΗ: Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,45 δισ.

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις για ένα ακόμη έτος επιτυγχάνοντας τους στόχους