ΥπΟικ: Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων

3 λεπτά ανάγνωση
15 Μαρτίου 2016

Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα