Υποτονική εικόνα στην αγορά ομολόγων

1 λεπτό ανάγνωση
30 Οκτωβρίου 2017

Υποτονική εικόνα στις συναλλαγές της ηλεκτρονικής δευτερογενούς αγοράς των ομολόγων με τις αποδόσεις να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 515 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 3,10%, το 5ετές ομόλογο έχει απόδοση 4,50% και το 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 5,53%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Υποτονική εικόνα στην αγορά ομολόγων

3 λεπτά ανάγνωση
24 Οκτωβρίου 2016

Αναιμική εικόνα παρουσίασε στο ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου η εγχώρια ηλεκτρονική αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ).

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο που σήμερα έχει 0% απόδοση) διαμορφώνεται σε απαγορευτικά επίπεδα στις 835 μονάδες βάσης έναντι 834 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 98,40 λεπτά του ευρώ και η απόδοση κυμάνθηκε στο 5,60%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο έχει τιμή στα 91,50 λεπτά και απόδοση που διαμορφώνεται στο 8,65%. Το 10ετές ομόλογο αποτιμήθηκε σήμερα στα 70,30 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 8,35%.

Η εικόνα των 2 εταιρικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στην νέα αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχαν σήμερα την εξής εικόνα: η τιμή του Housemarket (θυγατρικής του ομίλου Fourlis) είχε τιμή στα 100,60 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 4,86%. Το εταιρικό ομόλογο της MLS Πληροφορικής αποτιμήθηκε σήμερα στα 99,50 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 5,45%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.