Υποχώρηση του ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

3 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2013

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε μετά τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ότι η τράπεζα είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο επιβολής αρνητικού επιτοκίου για τις καταθέσεις των τραπεζών της Ευρωζώνης σε αυτή, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η ισοτιμία του ευρώ διολίσθησε κατά 0,7% στα 1,3094 δολάρια, ενώ είχε ανατιμηθεί κατά 1,3% τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα ο κ. Ντράγκι, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 0,50% από 0,75%, άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ μπορεί να λάβει το χωρίς προηγούμενο μέτρο να χρεώνει τις τράπεζες που θέλουν να τοποθετήσουν σε αυτή τα πλεονάζοντα διαθέσιμά τους και ότι είναι πιθανή περαιτέρω μείωση του βασικού της επιτοκίου.

«Η αναφορά ότι η ΕΚΤ είναι τεχνικά έτοιμη για αρνητικά επιτόκια θέτει τώρα το ευρώ υπό πίεση. Η αγορά είναι πιθανό να εκλάβει τη δήλωση αυτή ως μήνυμα ότι η ΕΚΤ έχει επιπλέον περιθώριο, αν χρειασθεί», δήλωσε στέλεχος του χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Οι αγοραστές επέστρεψαν μετά το sell-off – Άνοδος 17% από την αρχή του έτους

Ο χρυσός επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο των $5.000, καταγράφοντας 2η

Fed & επιτόκια: Πότε ξεκινούν οι μειώσεις και τί φοβούνται οι αγορές

Η έναρξη του κύκλου μειώσεων επιτοκίων από τη Fed αποτελεί το στοίχημα

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.