Υποχωρούν σημαντικά οι αποδόσεις των ομολόγων

3 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουλίου 2017

Οι… ευεργετικές επιπτώσεις τόσο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, όσο και των σχεδίων για δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές καθώς και της αναβάθμισης της Moodys, συνεχίζονται στα ελληνικά βραχυπρόθεσμα ομόλογα, με το ράλι του τελευταίου διαστήματος να είναι εντυπωσιακό.

Τα ελληνικά 2ετή ομόλογα βλέπουν και σήμερα τις αποδόσεις του να υποχωρούν σημαντικά και να διαμορφώνονται στο 3,785% με πτώση 2,72% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου του 2010, λαμβάνοντας ώθηση και από γενικότερα βελτιωμένο κλίμα και στα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωζώνης των οποίων οι αποδόσεις υποχωρούν μετά από το ισχυρό sell-off της περασμένης εβδομάδας που πυροδότησαν οι δηλώσεις Draghi.

Μία διατηρήσιμη πτώση της απόδοσης του 10ετούς κάτω από το 5% θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι το σχέδιο δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, και για να απιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί ένας ισχυρός καταλύτης ο οποίος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από