Zero Waste Entrepreneurship 2026: Θεσσαλονίκη – Κόμβος βιώσιμης καινοτομίας για 3η χρονιά

11 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2026

Το InfinityGreece και η incommon, δύο οργανισμοί με σταθερή δέσμευση στην ενδυνάμωση των νέων και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση του Zero Waste Entrepreneurship Vol3.

Η εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2026, από τις 11:00 έως τις 18:00, στον φιλόξενο χώρο του Kyklos – incommon’s Lab, στην Άνω Πόλη (Αγίας Σοφίας 105) με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση, που υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της ACCESS Fashion, στοχεύει στην εξοικείωση των νέων ηλικίας 18-35 ετών με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Μέσα από ένα δυναμικό και διαδραστικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς οι zero waste πρακτικές μπορούν να μεταμορφώσουν τόσο την καθημερινότητα όσο και το σύγχρονο επιχειρείν, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Το Πρόγραμμα των Δράσεων

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινά με μια δυναμική ενότητα δικτύωσης, το «Speed Dating με Zero Waste Makers», όπου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε άμεση επαφή με επαγγελματίες και δημιουργούς για να συζητήσουν γύρω από το δικαίωμα στην επισκευή, τη βιώσιμη γαστρονομία και την παραγωγή φυσικών προϊόντων. Στη συνέχεια, η δράση περνά στο βιωματικό μέρος «Zero Waste στην Πράξη», όπου μέσω σύντομων ομιλιών και μιας διαδραστικής άσκησης design thinking, οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν να σχεδιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες με γνώμονα τη μηδενική σπατάλη.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με εξειδικευμένα εργαστήρια που προσφέρουν πρακτική εφαρμογή της θεωρίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στην τεχνική επισκευή αντικειμένων, τις τεχνικές επιδιόρθωσης και μεταποίησης ρούχων μέσω κεντήματος, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό πράσινων επιχειρηματικών concepts.

Fashion Guest της ACCESS Fashion

Η PANSIK είναι ένας καταξιωμένος εκπαιδευτικός όμιλος στον χώρο της μόδας, που εστιάζει στην ανάδειξη νέων δημιουργών και την προώθηση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στην ένδυση.

Φέτος, η εμπειρία κορυφώνεται με το Fashion Guest της ACCESS Fashion, στο οποίο η PANSIK συμμετέχει στο πλαίσιο του Zero Waste Entrepreneurship με δύο κεντρικά εργαστήρια

  • “ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΔΑ”: Μια έρευνα που αποδεικνύει πώς η καινοτομία μπορεί να προκύψει από απλά υλικά, μετατρέποντας οργανικά απόβλητα σε αισθητικά ελκυστικά bioplastics.
  • “ΡΙΖΕΣ”: Μια συλλογή-αφύπνιση που αντιπαραβάλλει τους αργούς ρυθμούς της ελληνικής παράδοσης και των χειροποίητων υλικών (βαμβάκι, μαλλί, λινάρι) απέναντι στη βιομηχανία του fast fashion.

Το project της PANSIK αναδεικνύει ότι η σύγχρονη μόδα μπορεί να αποκτήσει χαρακτήρα και συναίσθημα όταν ενσωματώνει τις πολιτισμικές μας ρίζες και τη βιωσιμότητα.

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτές & Facilitators

Στην υλοποίηση των δράσεων και των εργαστηρίων συμμετέχει μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών και εξειδικευμένων εκπαιδευτών:

.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Ρούτσι: «Δεν με χτύπησαν απλώς με έσπρωξαν»

Η νέα τοποθέτηση του Π. Ρούτσι προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς η αναφορά

Λάρισα: Αποχή δήλωσε η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος των Τεμπών

Αποχή δήλωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου εκδικάζεται η υπόθεση

Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς»

Η κυβέρνηση έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς υποστήριξε σε παρέμβασή του στην