Ζητείται άτυπο «πακέτο» €15 δισ. έως το 2016

3 λεπτά ανάγνωση
21 Οκτωβρίου 2014

Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης προσπαθούν να πείσουν τους πιστωτές τους στην ευρωζώνη να κοιτάξουν πέρα από τα ισχύοντα χρηματοοικονομικά δίχτυα ασφαλείας, για να βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τα «δεσμά» της διάσωσης, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ελληνική πρόταση «απελευθερώνει» τα κράτη μέλη του ευρώ από το να παρέχουν πρόσθετα δάνεια, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, και θα περιλαμβάνει την μετατροπή των μη χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων από το ισχύον πρόγραμμα για τις τράπεζες, σε μια πιστωτική γραμμή. Αυτό θα δώσει στους Έλληνες αξιωματούχους ένα backup σχέδιο στην περίπτωση που δυσκολευτούν να πουλήσουν ομόλογα.

Το μέγεθος του «πακέτου» μπορεί να φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2016, συμπεριλαμβανομένων των κερδών που έχουν πραγματοποιήσει οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν και τα οποία οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ήδη δεσμευτεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η Ελλάδα «κλείνει» πρόωρα μνημονιακό χρέος €7 δισ. εν μέσω αβεβαιότητας

Σε περίοδο έντονης γεωπολιτικής πίεσης και μεταβλητότητας, η Ελλάδα προχωρά σε μια

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας