Το μέγα θέμα για τις αγορές το 2014 είναι οι long θέσεις στην αγορά της Ευρώπης, τονίζει ο Μπομπ Πάρκερ, αναλυτής της Credit Suisse. Όπως επισημαίνει, όλο και περισσότεροι επενδυτές θα προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών στις ΗΠΑ και θα στραφούν προς την Ευρώπη, όπου προς το παρόν οι αναλυτές υποτιμούν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από την Ισπανια και την Ιταλια να είναι πολύ ισχυρά, ενώ τα στοιχεία της Γαλλίας δημιουργούν ισχυρές ανησυχίες, ο Πάρκερ τονίζει ότι οι δυναμικές αποδόσεις που ήδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές από τις αρχές του έτους θα συνεχιστούν, με τις αγορές της περιφέρειας του ευρώ να υπεραποδίδουν σημαντικά των αγορών του πυρήνα. Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα μπορούσαν εύκολα να «τρέξουν» κατά 10% με 15% μέχΗ στροφή των κεφαλαίων προς τις ευρωπαϊκές μετοχές έχει ήδη ξεκινήσειρι το τέλος του 2014, τονίζει ο Πάρκερ.

 με τις αγορές της περιφέρειας της Ευρωζώνης να ξεχωρίουν. Ο δείκτης PSI 20 της Πορτογαλίας σημειώνει κέρδη της τάξης του 8% από τις αρχές του έτους, ο IBEX 35 της Μαδρίτης ενισχύεται 4%, ο FTSE MIB του Μιλάνου καταγράφει άνοδο 3,4%, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κερδίζει πάνω από 7% και ο δείκτης ISEQ του Δουβλίνου ενισχύεται 4,9%.

Facebook Comments