Οι ευρωπαϊκές μετοχές δείχνουν υπερτιμημένες και είναι ευάλωτες σε μία έντονη διόρθωση (sell-off) μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, πριν την επανέναρξη της ανοδικής τους τάσης μέχρι και το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές της UBS.

Ο δείκτης σχετικής δύναμης ( RSI ) αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών δεικτών – του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSEurofirst 300, του δείκτη Stoxx Europe 600, του βρετανικού FTSE 100,  του γερμανικού DAX και του ιταλικού FTSE MIB – τώρα κυμαίνεται μεταξύ του 70 και του 74.

Ένα επίπεδο πάνω από 70 θεωρείται «υπεραγορασμένο» και συχνά καταλήγει σε μία ισχυρή διόρθωση. Ένα επίπεδο κάτω από το 30 θεωρείται «υπερπουλημένο» και γενικά δημιουργεί το αγοραστικό ενδιαφέρον

Πάντως, συνολικά, η δυναμική στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι υγιής και αυτό υποδηλώνει περαιτέρω άνοδο των τιμών μεσοπρόθεσμα, όπως τονίζουν οι αναλυτές της UBS.

Για τον δείκτη Euro Stoxx 50 της Eυρωζώνης, η UBS σημειώνει πως ένα κλείσιμο κάτω από τις 3.131 μονάδες θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μια πτώση στις 3.055 μονάδες, επίπεδο το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να γίνει βασικό επίπεδο στήριξης για την νέα ανοδική κίνηση που θα ακολουθήσει.

Ο δείκτης FTSE MIB μπορεί να αντιμετωπίσει αντίσταση κοντά στις 20.000 μονάδες, ένα επίπεδο που θα γίνει βάση για μια βαθύτερη διόρθωση κατά το πρώτο τρίμηνο πριν αρχίσει και πάλι την ανοδική του τάση στο δεύτερο τρίμηνο .

Facebook Comments