…Το πολιτικό ρίσκο που υπάρχει για τη χώρα μας αποτυπώνεται τόσο στη χρηματιστηριακή αγορά που πλέον τα κέρδη των πρώτων συνεδριάσεων του Ιανουαρίου έχουν ροκανιστεί και από 25% διαμορφώνονται σήμερα λίγο πάνω από 5% και στην αγορά των ομολόγων. Η απόδοση του Ελληνικού δεκαετούς τίτλου σκαρφάλωσε την Παρασκευή πάνω από το 8%, με την ονομαστική του τιμή να υποχωρεί στα όρια του 67 και το spread να σκαρφαλώνει στις 643 μονάδες βάσης. Απώλειες 3% είχε όμως και ο Γερμανικός τίτλος ίδια διάρκειας, σε ποσοστό 3% και με την απόδοση σε 1,6580%.

…Την ίδια στιγμή στην αγορά ακούγεται ότι την πρώτη έξοδο στις αγορές για φέτος για εισηγμένη, πρόκειται να κάνει η ΔΕΗ. Με αυτές τις αποδόσεις και το πολιτικό ρίσκο, είναι να διερωτάται κανείς αν θα βρει επιτόκιο κάτω από 8% για να δανειστεί…

…Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Επιχείρησης, ήδη εξελίσσονται διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε μέσα στο πρώτο μισό του έτους να έχουν εξασφαλίσει γύρω στα 300 με 400 εκατ. ευρώ και να εκδοθεί το ομολογιακό τον προσεχή Μάιο, ούτως ώστε να εξοφληθούν οι οφειλές της ΔΕΗ προς την αγορά ηλεκτρισμού, καθώς, μόνον προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας χρωστά πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

 

ΧΣ

Facebook Comments