Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με απώλειες 0,93%, στις 1.126,35 μονάδες , αν και βρέθηκε χαμηλότερα στις 1.19 μον. Οι συναλλαγές σταθερά κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και για την ακρίβεια στα 93,6 εκατ. ευρώ. Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για το Χ.Α., με την τάση να έχει μετατραπεί καθαρά σε πτωτική, αφού τα αντανακλαστικά της αγοράς δεν λειτούργησαν ούτε καν όταν η αγορά βρέθηκε στα ψηλά ημέρας, τις 1.170 μονάδες.

Η διάσπαση πτωτικών των 1.130 μονάδων κατά την τεχνική ανάλυση, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Η όποια στήριξη εντοπίζεται στη ζώνη μεταξύ των 1.100 – 1.110 μονάδων, με τους επενδυτές να βλέπουν ότι στις όποιες ανοδικές αντιδράσεις της αγοράς δημιουργούνται νέα επίπεδα εγκλωβισμού.

Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν ως φαβορί τον ΣΥΡΙΖΑ, άποψη με την οποία συμφωνεί και η JP Morgan. Νωρίτερα, στελέχη της Alpha Bank διατύπωναν την άποψη ότι το παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα βλάπτει σοβαρά την οικονομία και υπονομεύει την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τις οποίες έχει ανάγκη σε αυτή τη συγκυρία η χώρα.

Την ίδια ώρα, η Εθνική δέχεται μέσω της θυγατρικής της στην Τουρκία Finansbank τα απόνερα της πολιτικής κρίσης στη γειτονική χώρα. Το τοπικό νόμισμα παρά τη νέα παρέμβαση της Κε3ντρικής Τράπεζας δέχεται νέες πιέσεις, η εκροή καταθέσεων συνεχίζεται και η οικονομία της χώρας χάνει τη στήριξη του διεθνούς κεφαλαίου με αποκορύφωμα το δημοσίευμα των New York Times που καλούν τον Ομπάμα να βάλει μυαλό στον Ερντογάν.

Η κεφαλαιοποίηση της Finansbank υπολογίζεται περί τα 2 δις. ευρώ, που σημαίνει ότι αν η ΕΤΕ πουλούσε το 20%, όπως σχεδιαζόταν προ διετίας θα έπιανε σήμερα μόλις 400 εκατ. ευρώ. Η πτώση για την ΕΤΕ την Τετάρτη ανήλθε σε 3,07%, στα 3,16, διακινώντας περισσότερα από 4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση πλέον 7,5 δις. ευρώ, έναντι 8,1 δις. ευρώ της Πειραιώς. Οι απώλειες της Πειραιώς ανήλθαν σε 3,61%.

Νέες βαριές απώλειες για την Frigoglass κατά 4,71%, στα 4,25 ευρώ, πτώση 3,93% για τα Folli Follie, στα 22 ευρώ, 2,44% υποχώρησε η Τέρνα Ενεργειακή, 1,82% ο Μυτιληναίος. Επιστροφή πάνω από τα 10 ευρώ για τον ΟΤΕ, στα 11,27 ευρώ αανέκαμψε η ΜΕΤΚΑ η οποία έχει θετικές συστάσεις από την Εθνική Χρηματιστηριακή, στα 9,25 ευρώ η ΔΕΗ, στο 1,92 ευρώ η Ιντραλότ.

Facebook Comments