Με νέα δεδομένα θα υπολογίζεται το εφάπαξ από τα Ταμεία Πρόνοιας. Η υπουργική απόφαση βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Εθνικό Τυπογραφείο. Αναμένεται η τελική συνεννόηση με την τρόικα, ώστε να πάρει την τελική μορφή της. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να περιοριστεί το εύρος των μειώσεων, ώστε να βρίσκεται σε ένα επίπεδο που θα κυμαίνεται γύρω στα 24.000 ευρώ.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ στα ταμεία πρόνοιας, με τροποποιητική υπουργική απόφαση που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επόμενων δέκα ημερών. Σε αυτήν τη φάση μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στην τετρασέλιδη υπουργική απόφαση, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό υπάρχουν διαβουλεύσεις με την τρόικα.
Η προωθούμενη ρύθμιση επηρεάζει κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους, όπου καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί το εύρος των μειώσεων (δηλαδή να είναι περίπου 15% με 20%).

Εκτιμάται πως με τις αλλαγές κατά μέσο όρο το εφάπαξ του Δημοσίου θα είναι περίπου 24.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης έχει «παγώσει» η καταβολή του βοηθήματος.

Facebook Comments